2009. november 16., hétfő

kondorosi pecsenye


Ez egy kimondottan férfias étel
(szerintem)
A karajt kicsit kiklopfolom,sózom,borsozom,lisztbe forgatom és elősütöm.
A szalonnát kockára vágom,lepirítom,közben rádobom a felkockázott vöröshagymát,és a vége felé egy nagy kanál paradicsompürét is ráteszek.így fejezem be a lepirítást.
A kolbászt felkarikázom.
Konzerv gombát használok,így azzal semmit sem kell tenni :)
A lepirított hagymás egyvelegre teszek egy kis pirospaprikát,összekeverem.Belerakom az elősütött karajokat.Felöntöm kevés vízzel(éppen ellepje).Pár percig kell főzni,hogy az ízek összeérjenek.A kolbászkarikákat is belerakom.Fűszerezem borsal,köménymaggal,fokhagymával,sózom.A végén hozzáadom a gombát.Kellemesen füstölt íze van!
Nem kell sok levet engedni neki,csak olyan rövidet :)
Burgonykrokettel,burgonyával,ki mivel szereti-lehet tálalni.



Nincsenek megjegyzések :