2009. november 19., csütörtök

morgós csúcs


Ezt a sütit is a Ramas füzetből néztem ki.
Hozzávalók:

A forgatáshoz:
kristálycukor
A gesztenyés töltelékhez:
kevés rum
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
15 dkg darált háztartási keksz
25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
Egyéb hozzávalók:
fagyasztott, vagy magozott meggybefőtt
A tésztához:
0,5 dl tej
4 dkg keserű kakaópor
30 dkg porcukor
20 dkg darált dió
10 dkg darált háztartási keksz
8 dkg margarin
Elkészítése: A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk. A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.

Nincsenek megjegyzések :